dimarts, 18 de setembre de 2012

VenèciAquí


Voleu visitar Venècia en català ? doncs, res millor que presentar-vos el bloc i els guies de VenèciAquí.

En Marco és arquitecte i expert en història de l’art que, després de viure molts anys a Catalunya, torna a la seva estimada terra veneciana amb un doble objectiu: El primer, la descoberta de Venècia en català i des d’un punt de vista català; i el segon, defugir la superficialitat i les despeses complementàries i imprevistes que comporten una visita turística breu.  En resum, gaudir i circular en bona companyia pel laberint de carrers, ponts i canals d’una ciutat mil·lenària, molt diferent a totes les altres ciutats del món:

"No cal explicar l’origen llatí de la paraula amb què s’anomenen gairebé tots els carrers.  És divertit i curiós veure’n els matisos: per exemple la Salizzada és una Calle empedrada. Venècia no ha tingut sempre els carrers com els veiem avui dia: eren  de terra i gespa i, poc a poc, es va començar a empedrar tota la ciutat, començant pels Campi.

Els blocs de pedra provenen d’uns turons a prop de Pàdua, d’un poble anomenat Monselice, en llatì Mont Silicis, del nom de la pedra dura que s’hi troba. Salizzada deriva doncs de Silicis, en italià Selciato..."


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...