dimarts, 18 de desembre de 2012

El món per la finestra


Si us agraden els viatges en autocaravana segurament ja coneixereu un dels millors blocs que podem trobar sobre aquest tipus de viatges, El món per la finestra, un espai dedicat a la narració de les escapades i els viatges d'una família on a més podem trobar algun consell, article i logística, tot al voltant del món de l’autocaravana.

Com ells mateixos ens expliquen: "Som una família de Cornellà de Llobregat formada pels meus dos fills, la Sara i el Ferran, la Montse i un servidor, el Marce. Fa uns deu anys que practiquem això de viatjar en autocaravana, gaudint del poc temps lliure que ens deixa la feina, els compromisos, etc... Al començament vam tenir una modesta i pràctica caputxina; i desprès , al tenir clar que això de viatjar en autocaravana ens provava, vam fer el salt a una integral, en la mateixa línia de senzillesa..."


En els darrers anys han viatjat per Romania, el nord de Portugal, París, Valònia i Flandes i per un munt de destinacions de Catalunya, el País València,  Aragó o el Llenguadoc:

"Després d’esmorzar, iniciem la nostra ruta occitana. Primera parada: L’abaïa de Fontfreja ( fr. L’abbaye de Fontfroide) , obra mestra de l’art cistercenc. La visita guiada, en francès, recorre les seves dependències, el claustre, la sala capitular, les seves vidrieres ( del s. XX) , i algunes estances dels darrers propietaris, com la cuina.

El lloc imposa per les seves dimensions i encara que algunes obres de remodelació fan una mica de nosa, la seva bellesa no es veu disminuïda. Com a curiositat destacaria el fet, comentat en la visita, que d’aquí va partir la iniciativa i els mitjans, humans i materials, per construir el Monestir de Poblet, quan la Conca de Barberà acabava de ser ocupada per Ramon Bereguer IV, Comte de Barcelona, fa quasi mils anys.

Acabada la visita tornem a l’autocaravana i reprenem el camí cap el nord. Passat Besièrs (fr. Béziers), parem a dinar a peu del Canal del Miègjorn ( fr. Canal du Midi)".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...