dimarts, 29 de gener de 2013

El Racó Viatger de Mariló

El Racó Viatger de Mariló és l'interessant espai de Mariló Sanz que des d'Aielo de Malferit a la comarca de la Vall d'Albaida (València) ens presenta les seves passions: els viatges, la literatura, la música i el cinema. Com l'autora ens presenta:  "Si el que vols, lector, és gaudir viatjant comòdament... has de continuar llegint. Si el que vols és conéixer un poc més la gent d'este meravellós món que ens envolta... este és un bon moment. Si el que t'agrada i desitges és sentir-te identificat amb experiències viscudes arreu del món... avant continua. El somni de viatjar és fàcil d'aconseguir..."


Bé, especialment us volia recomanar la secció dedicada a "ressenyes literàries i de cine..."  i la secció dedicada a "pensaments viatgers" i ara us deixo amb una entrada dedicada a la Ciutat sagrada de Beni Isguen a Algèria:

"Entre roques, al sud del país algerià, a la vall M’zab, es troben unes ciutats peculiars, abans n’eren set, ara en queden cinc. Les cases estan pintades d’un colors concrets pensant en la funcionalitat: de color blau per espantar els mosquits, de color blanc per minorar el calor i de color ocre per homogeneïtat amb l’arena del desert que està tan present.

Sempre dic que tot té prespectives diferents segons qui ho mira. Este cas també. D’una d’estes ciutats visitades vaig eixir trasbalsada. Va ser a l’anomenada ciutat santa de Beni Isguen. Ciutat emmurallada, tancada amb pany i forrellat a certes hores del dia. Ciutat on està prohibit fer de tot. La meua curta estada estigué en tot moment controlada. Un guia ens dirigia a tot el reduït grup d’estrangers que anàvem junts, dient què anàvem a fer cada minut. 
 
 
Va ser un xoc veure l’intransigent actitud front als viatgers forasters que s’atreveixen a envair els seus carrers tancats al món. I n’arriben, pocs però se’n veuen. Nosaltres érem un exemple. Sols creuar la muralla d’entrada, els individus de fora que no sabem de les normes que regeixen la comunitat, ens trobem amb un individu qui explica com s’ha d’actuar per no ofendre els creients vilatans locals. Els forasters podem caure en una falta greu si no ens ajustem a les lleis complides metòdicament des del segle XI, quan s’hi instal•laren els primers fanàtics integrants d’esta secta m’zabita..."

3 comentaris:

  1. Esta Catosfera viatgera és un gran invent, tots els racons del món des de diverses perspectives només fent un “clic”. És un goig capbussar-se dins, és un plaer formar part, és un honor que esta setmana s’hi parle de mi. De nou, gràcies.

    ResponElimina
  2. Molt bona recomanació aquest bloc! nosaltres l'hem conegut fa uns mesos i sempre explica coses interessants!

    ResponElimina
  3. Gràcies Mariló i ja saps que sempre seràs benvinguda !!! i també moltes gràcies a Quaderns de bitàcola per la visita i el comentari... i aprofito per anunciar-vos que la setmana vinent sereu el bloc de la setmana de la Catosfera Viatgera, una forta abraçada !!!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...