dimarts, 12 de febrer de 2013

Quaderns de bitàcola

 
Quaderns de Bitàcola és l'interesant bloc de dos grans viatgers, la Cèlia i l'Enric, que va estar guardonat amb el Premi Bloc Catalunya al millor bloc de Turisme i viatges 2012.  I res millor que llegir la seva presentació per saber una mica més de la seva passió:

"Celia i Enric, interiorista i bibliotecari de formació, “navegants” de vocació. En els darrers anys hem compartit ruta i navegat junts per aigües de quatre continents fent escala en diversos països d’Europa i ports de terres llunyanes de la Xina (Tibet), Mongòlia, el Japó, la Índia, el Nepal, Israel (Palestina), Etiòpia, el Marroc, Egipte, els Estats Units, Cuba i Brasil. Al 2011 vam decidir emprendre el “gran viatge” i donar la volta al món en 200 dies.

Un quadern de bitàcola és aquell document on el capità del vaixell apunta les principals decisions que pren durant el viatge amb l'objectiu de deixar constància per escrit de tot allò que marca el trajecte, de manera que posteriorment es pugui reconstruir la ruta i resseguir tots aquells passos que s'han donat per arribar a bon port. Volem que aquest bloc es transformi en el petit quadern de bitàcola de les nostres aventures. Ens voleu acompanyar? ;-)"


Avui us recomano una de les entrades dedicades Mongòlia, amb el títol Karakorum, de capital de Gengis Khan a monestir budista:

"A Mongòlia de paisatges naturals tot el que vulgueu però de monuments, temples o palaus ben poca cosa. De fet ja entra en la lògica que en un país de nòmades, poques edificacions històriques s’hi puguin trobar... Si a això hi afegim que l’època daurada de l’imperi mongol va ser un vist i no vist i que els comunistes es van carregar els antics monestirs budistes, poques construccions històriques i monuments queden que puguin ser d’interès pel viatger.

Justament avui hem anat fins a Karakorum, el que podríem definir com el lloc més històric i monumental del país. Aquí va ser on al segle XIII Gengis Khan va establir la seva base i on el seu fill Ögedei va ordenar la construcció de la capital de l’imperi mongol i aquí també és on trobem Erdene Zuu, el que va ser el primer monestir budista del país. Ara bé, més que veure i admirar grans palaus i temples, el que hem fet és imaginar el que allò devia d’arribar a ser..."

1 comentari:

  1. Hola Eduard! estem encantats d'aparèixer com a bloc de la setmana! moltes gràcies per esmentar el nostre viatge a Mongòlia, un país ben peculiar i interesant que val la pena conèixer. Una abraçada!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...