dimarts, 28 de maig de 2013

Barcelona-hèlsinki-barcelona

 

En Marc i el Jordi son la parella d'autors de l'interessant bloc Barcelona-Hèlsinki-Barcelona nascut al març del 2012, tot just ha fet poc més d'un any (felicitats !!), un viatge d'anada i tornada i anada i tornada i anada i... etc... de Barcelona a Hèlsinki...:

"Hola a tothom! Bé... de fet hauríem de dir MOI, ja que el nom del blog és BARCELONA-HELSINKI-BARCELONA, i MOI vol dir hola en finès.

Què és el finès. Doncs el finès és...  finès -esa 1 adj Relatiu o pertanyent als finesos o a llur llengua. 2 m i f ETNOL Individu d'un poble estès per Finlàndia, Livònia i altres països del nord d'Europa. 3 m LING 1 Llengua finoúrgica del grup baltofinès, anomenada suomi pels seus parlants, els finesos. 2 Baltofinès.

tatatí i tatatà... tot molt correcte, molt... com ho diríem... filològic.Però el veritable motiu pel que sabem tot això és perquè som estudiants de segon curs de finès a l'escola d'idiomes del Centre Escandinau de Barcelona. I per què? Ja us ho anirem explicant de mica en mica.

Comencem, doncs, aquesta aventura bloguera, amb no gaire pompa; però ja ho anirem trobant. Potser canviarem tot sovint de discurs, però suposem que és normal quan engegues un nou projecte i encara no saps molt bé cap a on anirà tot plegat. Paciència, doncs... que és la mare de la ciència!

Vols afegir-hi, tu, Jordi, alguna cosa més? Per cert... abans que aquest contesti, potser que també em presenti jo: Minun nimeni on Marc, olen kolmekymmentäneljä vuotta, ja asun Barcelonassa! Apa! Ja us ho deixat anar! De fet, si..."

2 comentaris:

  1. Moltes gràcies pel reconeixement, companys! Aquests són els detalls que ens animen a continuar amb un projecte tan 'amateur', però que ens fa molta il·lusió. Precisament, aquest cap de setmana serem a Hèlsinki en un 'press trip' organitzat per Vueling i VisistHelsinki (l'Oficina de Turisme d'Hèlsinki)... i com a regal del primer aniversari del blog (això ens ho diem a nosaltres mateixos), ens hi han convidat! La pròxima setmana
    podreu veure al blog tot allò què hem fet! Moltes gràcies a tots novament!

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies a vosaltres per les fantàstiques històries que ens expliqueu i que ens fan gaudir i descobrir Hèlsinki i la seva bellesa... I molt bones les darreres entrades a Hèlsinki... em vaig quedar amb ganes de provar un korvapuusti, anar a la sauna Arla o passejar per Kaivopuisto... una forta abraçada !!!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...