dimarts, 21 de maig de 2013

ElViatger.com, el blog de viatges d'Isma Monfort


L'Isma Monfort Vialcanet de Barcelona i realitzador audiovisual és l'autor de "elViatger.com", un recull de notícies de temàtica viatgera, i alhora un espai on compartir viatges i destinacions a la xarxa que tot just ha nascut a l’abril de 2013, tot i que hi ha notícies i articles enllaçats a partir de novembre de 2011 (moment en que va iniciar el viatge als Estats Units seguint la campanya presidencial del 2012 ). Avui podem llegir una d'aquestes experiències amb el títol de Punxat en un pal, arrebossat, i fregit, una crònica de les fires estatals nord-americanes aprofitant la visita a les "Iowa Stat Fair" i la "Minnesota Stat Fair":

"Si mai vols veure un nord-americà desencaixar la mandíbula, simplement demana-li que intenti definir amb una sola frase què és per a ell la ‘fira estatal’ de la zona on viu. Segurament no podrà, és quasi impossible. Amb la poc lloable intenció de poder lliurar-me de l’esforç d’haver de resumir per a mi mateix el concepte, he descobert una divertida manera de fer-los cavil·lar de valent. La resposta més habitual acaba sent una llista dels elements que un pot trobar a les ‘State Fair’, i la millor de totes les que m’han donat -no sense abans passar pel tràmit de ‘la llista’- ho defineix com ‘el lloc on els (nord-)americans és reuneixen’. Prou bona, però massa genèrica.


El problema és que les fires estatals, actualment, no són mai una sola cosa. Probablement en un inici eren simplement un lloc de trobada de grangers i pastors, on cadascú mostrava els seus millors productes en una senzilla competició que atorgava prestigi (i una petita suma de diners) als guanyadors. Ja se sap… el porc més gran, la fruita més gustosa, el cavall més elegant, o la carabassa digne de ser convertida en la ‘carrossa de la ventafocs’..."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...