dimarts, 4 de juny de 2013

Viatges, rutes i festes a descobrir pel món


A finals de l'any 2007 en Gerard publicava la seva primera entrada dedicada a Bèlgica i així veia la llum un dels blocs que segueixo des del seu principi i que avui us recomano: Viatges, rutes i festes a descobrir pel món. Després de prop de 400 entrades, les seves pàgines ens han mostrat mil i un racons de Catalunya, França, Hongria, Holanda, Brasil, Turquia, Monaco, Costa Rica, Cuba, Alemanya, Espanya, Irlanda, Itàlia, Portugal, Gran Bretanya o Txequia...


Avui podem llegir una d'aquestes experiències amb el títol de "Nimes: la petita Roma francesa":

"Després de passar per Aigues Mortes, ens anem cap a Nimes, on vam fer nit 3 dies, visitant la ciutat i els voltants. Amb 2000 anys d'història el nucli urbà de Nimes és una rara barreja de l'antigua Roma i de les avingudes modernes amb bars i cafeteries amb els aparadors plens de cartells publicitaris de curses de braus. La majoria de les coses a veure estan en un radi bastant petit, dins de les seves tres avingudes principals, que es connecten entre elles.

Al Boulevard Victor Hugo, es troba La Maison Carrée, construïda en el primer segle de la nostra era. El seu nom, la Casa Quadrada, data del segle XVI. Es l'únic temple del món antic completament conservat, que es presenta sobre un gran podium i una única escala d'accés. Dominava el forum, centre econòmic i administratiu de les ciutats romanes. Baixant pel Boulevard, a uns 200 metres, hi ha Les Arènes, un dels amfiteatres romans més ben conservats del món. Construït al segle I d.C., s’hi feien combats d’animals i lluites de gladiadors. Es de forma el·líptica, amb 133m d'allargada i 101m d'amplada, i disposa de 2 nivells d'arcades dividides en 60 trams. Avui en dia, es celebren festes taurines.

Pujant cap a l'altre avinguda, en el Boulevard Amiral Courbet, hi ha la Catedral de Sant Castor, construïda al segle XI però que ha sofert vàries remodelacions. Situada al capdamunt dels Jardins de la Fontaine, hi ha la Tour Magne (Torre Magna), de forma octogonal, amb una alçada d'uns 32m. No se sap quina funció tenia aquest edifici... Més abaix, hi ha el Temple de Diane, un monument romà sobre el qual no se sap ben bé el perquè del seu nom ni el seu origen..."

2 comentaris:

 1. Sempre recomant blogs espectaculars. Et felicito per la feina que fas i perque gràcies a tu, podem descobrir blogs fantàstics.
  Fuet-i-Mate
  Petons
  Ares

  ResponElimina
 2. Gràcies Ares !!! El bloc els Gerard està molt i molt bé, fa molts anys que el segueixo i més d'un cop ha estat la meva guia per viatjar per algunes ciutats d'Europa... Fins aviat i una abraçada transoceànica !!!

  ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...